Leverkusen aloitti Bundesliigakautensa siihen, mihin viime kaudella lopetti: voittoon. Ja jälleen kerran Leverkusen nousi viime hetkillä voittoon, nyt siihen meni noin sata minuuttia.

Leverkusen oli selvästi Borussia Mönchengladbachia edellä ensimmäisen jakson ja osan toistakin. Joukkue johti ottelua 2-0, mutta sitkeä Mönchengladbach tuli tasoihin. 2-2 tasoituksen jälkeen Leverkusen aloitti huiman painostuksen, mutta tulosta ei näyttänyt tulevan millään, kunnes lisäajan kymmenennellä minuutilla erotuomari sai viestiä korvanappiin, meni VAR-ruudulle ja osoitti pallon pilkulle. Florian Wirtz epäonnistui rankkarissa, mutta paluupallosta nuori tähtipelaaja laittoi pallon pussiin.

Lukas Hradecky pelasi maalissa varmasti. Mönchengladbachin ensimmäistä maalia edelsi Hradeckyn haamutorjunta ja toinen tuli erittäin löysän puolustamisen jälkeen. Samalla Lukas Hradecky jatkoi pitkää putkeaan: hänen ollessa torjuntavuorossa Leverkusen ei ole hävinnyt ainuttakaan ottelua 2023 toukokuun lopun jälkeen.