Veikkausliigassa pelattiin kolme ottelua sunnuntaina. Gnistan aiheutti Hakalle kauden toisen kotitappion kukistamalla koskilaiset 2-1. KuPS otti täyden pistepotin Tammisaaresta niukasti ja VPS katkaisi vihdoin pitkän voitottoman putkensa.

Gnistan oli Hakan vieraana erittäin tehokas. Haka hallitsi valtaosan ottelusta ja loi vaarallisia paikkoja. Mutta kun Gnistan hyökkäsi, oli joukkue vaarallinen. Roman Eremenko (kuvassa) teki ottelun avausmaalin jo yhdeksännellä minuutilla ja toisella jaksolla Tim Väyrynen vei oulunkyläläiset 2-0 johtoon. Haka kavensi Marco Bacaninin maalilla, mutta tasoihin joukkue ei koskaan päässyt.

EIF piinasi kärkijoukkueisiin kuuluvaa KuPS:ia aivan ottelun loppuhetkille. EIF meni johtoon Salomo Ojalan maalilla. Vasta reilu vartti ennen loppua KuPS tasoitti ja meni kolme minuuttia ennen loppua ohi Saku Savolaisen maalilla.

Sunnuntain kolmannessa pelissä VPS katkaisi kuuden ottelun voitottoman putkensa voittamalla IFK Mariehamnin. Voitto oli Vepsulle varsinkin henkisesti huipputärkeä ja tietysti myös sarjasijoituksen kannalta. Paikka kuuden joukossa alkoi olla vaakalaudalla heikomman jakson seurauksena, mutta pistepotti tuli nyt täysin oikeaan paikkaan.

HJK on Veikkausliigan kärjessä yhdessä KuPS:in kanssa. Klubilla on parempi maaliero, toisaalta KuPS:illa on ottelu vähemmän pelattuna. SJK on kahden pisteen päässä, Ilves kolmen pisteen päässä SJK:sta, VPS pisteen päässä Ilveksestä ja Haka pisteen VPS:n perässä.

Matkaa Interiin ja seitsemänteen sijaan on Hakalla viisi pistettä. Häntäpäässä tilanne hieman tasoittui, kun Lahti pelasi tasapelin ja EIF hävisi. Lahti on yhä jumbona kaksi pistettä EIF:in perässä.