Veikkausliigan eurolopputurnaus jatkui lauantaina Hakan ja Gnistanin välisellä ottelulla. Panoksena oli kauden jatkuminen, sillä ottelun voittaja kohtaa kaksiosaisessa ottelussa SJK:n paikasta eurokentille ensi viikolla. Useiden käänteiden jälkeen Hakan taival jatkuu ja ikimuistoisen nousukauden pelannut Gnistan joutui keskittymään päättäjäissaunaan.

Haka meni ottelussa johtoon Anthony Olysanyan maalilla, mutta Gnistan tasoitti Tim Väyrysen osumalla. Tässä vaiheessa näytti hyvältä, sillä historian kirjat olivat Gnistanin puolella – maali oli Väyryselle uran kahdeksas Hakaa vastaan eikä Väyrysen edustama joukkue ollut koskaan hävinnyt ottelua Hakalle, kun mies oli onnistunut maalinteossa.

Eikä näyttänyt, että häviää nytkään. Kauden sensaatiopelaaja Saku Heiskanen pussitti komealla vedolla Gnistanin jatkopelien kynnykselle, kun peliä oli pelaamatta seitsemän minuuttia. Haka ei kuitenkaan lannistunut ja vaihdosta kentälle tullut Oliver Whyte tasoitti 89. minuutilla.

Mentiin jatko-otteluun ja 109. minuutilla Joakim Latonen teki maalin. Mutta sekään ei riittänyt. Hyökkäykseen noussut Haka-toppari Nicolas Dantas puski tasoituksen.

Ratkaisu haettiin pilkuilta. Kummankin joukkueen kolme ensimmäistä laukojaa onnistui. Sitten Hakan tasoittajasankari Dantas epäonnistui, mutta heti perään saman teki Gnistanin Armend Kabashi saman. Hakan Whyte teki maalin viidentenä vetäjänä, mutta Benjamin Tatar ei. Näin yksi koko kauden viihdyttävimmistä otteluista päättyi Hakan voittoon.

Kumpikin joukkue oli taatusti väsynyt kovassa pelitahdissa, mutta se ei näkynyt hyökkäyspelissä. Kumpikaan ei jarrutellut ja maalipaikkojen valossa ottelu olisi hyvin voinut päättyä vaikka 6-6. Ei siis ihme, että jälleen kerran kentän hahmona häärännyt Roman Eremenko äityi ottelua kehumaan.

– Oli hieno peli, oli kiva pelata. Oli jännä alusta loppuun. Paljon maaleja. Tämä oli jalkapalloa parhaimmillaan, Eremenko kertoi Ruutu+ -haastattelussa heti pelin jälkeen.

Kausi kokonaisuudessaankin ilahdutti konkaria.

– Kokonaisuudessaan tosi positiivisia tunteita. Tietenkin nyt olen pettynyt, mutta tällaista se on. Oltiin lähellä, mutta ei riittänyt. Sen palon jälkeen lähdimme lentoon niin sanotusti. Minä olen nauttinut jalkapallosta.

Omasta tulevaisuudestaan Eremenko oli odotetun salaperäinen. Seuraavaksi on vuorossa loma.

– Lomalle lähden. Puolen vuoden lomalle ja sitten katsotaan, yksi kautta aikojen parhaista suomalaisjalkapalloilijoista sanoi Ruudulle.