Suomen U19-poikien maajoukkue avasi EM-karsintaturnauksen keskiviikkona erittäin arvokkaalla 1-0-voitolla Sveitsistä.

Vantaalla pelattua ottelua leimasi rankkasade ja kova tuuli, joka oli avausjaksolla Suomelle vastainen. Tasaisella ensimmäisellä 45-minuuttisella ainoa todellinen paikka oli Suomella, mutta David Ezeh (kuvasssa) pamautti pallon rangaistuspotkusta ohi maalin.

Tauon jälkeen ote siirtyi myötätuulen turvin Suomelle. 75. minuutilla tuli myös tulosta, kun Ezeh paikkasi erheensä ja pamautti Samuel Pasasen kulmapotkusta voittomaalin. Sveitsi ei enää kunnon kiriä saanut aikaiseksi, vaan Suomi oli lopulta lähempänä toista maalia.

Karsintalohkon toisessa ottelussa Tshekki voitti San Marinon 2-0 tehtyään ratkaisuosumat viimeisen kymmenminuuttisen aikana miesylivoimalla. Lohkon kaksi parasta jatkaa varmuudella karsinnan seuraavaan vaiheeseen.