Espoossa pelatun 35-vuotiaiden Suomen mestaruus meni järjestäjäseura SexyPöxyille. Työnimellä ”Boxit” sarjaa pelaava Pöxyt kukisti sunnuntaina finaalissa Gnistanin maalein 2-0 ja uusi ikäluokan mestaruuden. Finaalia oli seuraamassa Laaksolahden Urheilupuistossa JKKI-sarjojen ennätysyleisö, 297 katsojaa.

Pöxyt eteni finaaliin voittamalla Jyrkkälän Tykit eli JyTyn. JyTymeni ottelussa 1-0 johtoon Jani Puputin osumalla. Janne Kauria tasoitti taukolukemiksi 1-1 ja voittomaalin puski Martti Pykäri.

Toisessa välierässä Gnistan kukisti Kiffenin 3-0 ottelussa, joka ratkesi loppuhetkillä. Gnistan meni 1-0 johtoon Samuli Markkasen maalilla, mutta Kiffen havitteli tasoitusta aina viimeisille minuuteille. Kiri katkesi, kun Pekka Sihvola teki lukemiksi 2-0 ja Tuomas Mustonen lopulta 3-0. Molemmat maalit syntyivät erotuomarin antamalla lisäajalla.

Pronssiottelussa Kiffen kuittasi turnauksen kolmannen sijan voittamalla JyTy:n 2-1. Erkki Vanhanen vei Jyrkkälän johtoon, mutta Kiffen kiri rinnalle Juho Honkasen maalilla ja ohi Mikko Oikarisen osumalla.

”Joukkueemme on perhe”

Finaali Pöxyjen ja Gnistanin välillä veti Laaksolahden katsomon hyvin täyteen ja väki viihtyi kauniissa säässä pelatussa jännitysnäytelmässä. Konkaripelaajat näyttivät, että edelleen pallo pysyy koukussa, potkutekniikka on kunnossa ja jalatkin riittävät. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta tarvittiin rangaistuspotku, jotta saatiin pelin ensimmäinen maali.

Rankkarin ampui varmasti verkkoon yksi turnauksen suurista onnistujista, Jukka Puolakka. Toisella jaksolla Gnistan haki vimmatusti tasoitusta, mutta Pöxyjen puolustus piti maalivahti Lassi Hurskaisen johdolla. Lopulta ratkaisu syntyi kaksi minuuttia ennen loppuvihellystä, kun Timo Lumivaara teki maltillisten kuvioiden jälkeen 2-0loppunumerot.

– Voitto tuli, todella hieno juttu. Joukkueemme on perhe. Pelaajat ovat hyviä kavereita keskenään ja monen kanssa olen pelannut ihan pikkupojasta lähtien, iloiti Pöxyjen keskikenttäpelaaja Tom Björkell.

– Viikonloppu oli hieno tapahtuma. Kovatasoinen turnaus, hyviä vastustajia. Täytyy myöntää, että koville otti ja jalat ovat ihan poikki, Björkell tunnusti.

Turnaus sai siinäkin mielessä hienon päätöksen, että mitalit jakoivat Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sekä Palloliiton varapuheenjohtaja ja Veikkausliigan puheenjohtaja Kaarlo Kankkunen.