Tanska lähti odotetun ennakkoluulottomasti otteluun isäntämaa Saksaa vastaan. Tanska oli ottelun alkupuolen jopa aloitteellisempi, joskin Saksa teki ottelun avausmaalin – joka kuitenkin vietiin sääntöjen vastaisen blokkauksen syystä pois.

Ottelu jatkui dramaattisissa merkeissä, kun jälleen Tanskan peli keskeytettiin. Tällä kertaa syy oli vähemmän vakava kuin kolme vuotta sitten Parkenilla, sillä ottelu oli jonkin aikaa poikki rankan ukkosen, rankkasateen ja rakeiden vuoksi. Varsinaiselle tauolle mentiin joka tapauksessa maalittomassa tilanteessa.

Toisen jakson alkupuolella Tanska teki maalin. Sitä ehdittiin juhlia jo hetken, kunnes erotuomari aloitti korvamikrofonin kuuntelun. Ja kyllä – VAR otti yhteyttä ja maali hylättiin niukkana paitsiona.

Pari minuuttia myöhemmin Saksan hyökkäyksen jälkeen naputeltiin taas korvanappia. Ja kyllä – VAR-osastolla oli taas asiaa. Saksalaisten keskityspallo oli hipaissut Joachim Andersenin – pelaajan, jonka maali oli juuri hylätty – etusormea ja brittituomaristo näki tämän rankkarin arvoiseksi. Kai Havertz iski pallon pilkulta maaliin.

Tämän jälkeen Tanska joutui ottamaan pieniä riskejä ja yksi niistä kostautui. Tanska nosti linjan ylös ja Saksa iski pitkällä pallolla. Kasper Schmeichel epäroi vastaantulossaan ja Jamal Musiala kiirehti yksin läpi. Tarkka sijoitus ja Saksa 2-0 johtoon.

Tanskan selkäranka katkesi tähän. Saksa kontrolloi peliä täysin kahden maalin johtonsa turvin ja eteni puolivälieriin ansaitusti. Tanskan sitkeä yritys jäi tällä kertaa vain yritykseksi ja edessä on lyhyt kotimatkan rajan toiselle puolella sekä ansaittu loma.

Saksan puolivälierävastustaja tulee olemaan Espanja tai Georgia.