Hollanti oli EM-kisojen puolivälieräjoukkueista ainoa, jonka onnistui selvittää tiensä välieriin varsinaisen peliajan puitteissa. Lähellä se oli, ettei kolmen muun puolivälierän tavoin myös Turkki-kohtaaminen olisi venynyt yli 90-minuuttisen.

Turkin onnistui yllättää oranssipaidat ensijaksolla vaarallisilla hyökkäyksillä, joista yksi päättyi johto-osuman arvoisesti. Maalista vastasi Samet Akaydin.

Tauon aikana Hollannin päävalmentaja Ronald Koeman hioi omiensa terävyyttä ja toi myös pitkän hyökkääjän Wout Weghorstin vaihdosta sisään. Toisella jaksolla tulppaanimaa sai matsista selvän otteen itselleen ja käänsi kamppailun edukseen.

Ensin Stefan de Vrij puski pallon voimalla sisään 70. minuutilla. Ainoastaan kuusi minuuttia myöhemmin Cody Gakpo ryntäsi kovaa matalaan keskityspalloon ja tilanteessa pallo pomppi verkon perukoille. Maali merkittiin lopulta turkkilaispelaajan omaksi osumaksi.

Hollanti torjui turkkilaisten loppuminuuttien pahat lähentelyt ja selviytyi siten 2-1 lukemin välieriin Englantia vastaan.