FC Interin kehno alkukausi on vain muisto. Inter on nyt vahvassa nousussa ja sen sai FC Lahti kokea Turun vierailullaan. Inter voitti puhtaasti Veikkausliigan jumbona majailevan Lahden 3-0.

Interin toisen maalin teki kauden sensaatiotulokas Djoully Nzoko. 16-vuotias kärkimies on toivuttuaan loukkaantumisesta pelannut kuudessa ottelussa ja tehnyt kolme maalia. Tällä kertaa Nzoko oli avauksessa ja valmennus sai maalin kautta kiitosta luottamuksesta.

Interin avausmaalin ja kolmannen maalin teki Darren Smith, joka alkaa pikkuhiljaa lunastaa niitä odotuksia, mitä häneen on Turussa asetettu.

Voitolla Inter nousi Hakan pahimmaksi haastajaksi kilpailussa paikasta mestaruussarjaan. Eroa on nyt kuusi pistettä, tosin Hakalla on ottelu vähemmän pelattuna. FC Lahti on edelleen sarjan viimeinen, kolmen pisteen erolla.

Oulussa musta hetki ratkaisi

Maanantain toisessa ottelussa SJK haki tärkeät pisteet Oulusta niukasti, mutta ansaitusti. Ottelu päättyi SJK:lle 2-1 ja voitolla SJK nousi samoihin pisteisiin kärkikaksikko KuPS:in ja HJK:n kanssa. Oulu aloitti ottelun pirteästi ja meni Justin Rennicksin maalilla jo 8. minuutilla johtoon.

Oulun musta hetki tuli ensimmäisen jakson lopussa – ensin Rasmus Karjalainen kuritti kasvattajaseuraansa tekemällä maalin 41. minuutilla ja ottelun parhaaksi valittu Pyry Hannola teki osuman ajassa 45+3.

Kun toisella jaksolla ei maaleja nähty, Hannolan maali jäi voittomaaliksi ja toi tärkeät kolme pistettä SJK:n plakkariin.

HJK:lla on nyt pelattuna 16 ottelua, koska joukkueen euro-kiireet alkavat tällä viikolla ja pelejä on pelattu ”varastoon”. Kärkiviisikon muilla joukkueilla, Klubin kanssa samoissa pisteissä olevilla KuPS:illa ja SJK:lla sekä kaksi pistettä kärjen takana olevalla Ilveksellä on 15 pelattua ottelua. Samoin VPS:llä, joka on sarjassa viidentenä. Kärkikuusikon ainoa 14 ottelua pelannut joukkue on FC Haka.

Sarjataulukon kuudella viimeisellä joukkueella on pelattuna 14 ottelua, paitsi Interillä. Inter on seitsemäntenä kuusi pistettä Hakasta, IFK Mariehamn kaksi pistettä Interistä ja Gnistan kolme pistettä Mariehamnista. AC Oulu ja EIF ovat pisteen päässä Gnistanista ja Lahti pitää perää, kolme pistettä Oulun ja EIF:in perässä.