FF Jaron nousu Veikkausliigaan varmistui sunnuntaina. Joukkue pudotti ratkaisupelissä FC Lahden hakemaan vauhtia Ykkösliigasta. Lahti voitti joukkueiden välisen toisen kamppailun, mutta liian vähän: lopputulos 1-0 Lahdelle ei riittänyt, koska ensimmäinen ottelu oli päättynyt Jarolle 2-0.

Itse ottelu oli yksipuolinen näytös. Kenttäpelissä Jarolla ei ollut koko ottelussa oikeastaan mitään palaa. Lahti pakotti Jaron puolustamaan ensimmäisestä minuutista viimeiseen. Jaro ei pystynyt koko ottelussa luomaan yhtään vaarallista tilannetta, kun Lahti niitä rakensi lukuisia.

Mutta Lahden koko kauden tarina toistui. Ei tehoja. Ensimmäisellä jaksolla Lahden Michael Lopez missasi rankkarin. Myöhemmin sama mies ampui tolppaan. Nämä eivät suinkaan olleet Lahden ainoat tilanteet – niitä oli rutkasti. Yksi ottelun sankareista, Jaron maalivahti Sergey Lazarev, oli kuitenkin erinomainen ja Jaron puolustajat blokkasivat tukun laukauksia.

Ottelun 56. minuutilla Lahti sai ottelun toisen rankkarinsa. Luquinhas ei erehtynyt ja Lahti oli kuronut avausottelun eron yhteen maaliin. Kun Adam Widjeskog sai kaksi minuuttia myöhemmin toisen keltaisen kortin ja lensi ulos, piti Lahden tie säilymiseen olla siloteltu.

Mutta ei ollut. Loistavalla asenteella pelannut Jaron puolustus uhrautui kerta toisensa jälkeen. Monissa tilanteissa näkyi ratkaiseva ero: Jarolla oli joukkueessaan koko joukko omia kasvatteja, Lahdella palkkasoturiarmeija, olkoonkin, että tällä kertaa peräti viisi suomalaispelaajaa oli mahtunut Lahden kokoonpanoon.

Ottelu päättyi kutkuttavaan draamaan. Lahti sai kun saikin toisen maalin aikaan ja yleinen oletus oli, että jatko-otteluun mennään. Pelissä oli kuitenkin VAR. Useamman minuutin tarkistelun jälkeen erotuomari Mohammed Al-Emaran käsi nousi pystyyn paitsion merkiksi ja kohta Jaron juhlat olivat valmiit.

Kauden loppu oli Lahdelle karmea. Joukkueella oli mahdollisuus varmistaa sarjapaikkansa voittamalla viimeisen kierroksen ottelussa kotonaan varma putoaja EIF. Pelistä tuli maaliton tasapeli. Pietarsaaressa joukkue koki 0-2 tappion ja nyt oli edessä vain maalin voitto eikä se riittänyt.

Jaro tuo sen sijaan lisää kovaa paikalliskilpailua Pohjanmaalle, kun se nousi SJK:n ja VPS:n seuraksi. Ensi kesänä kaupunkiin valmistuu myös uusi jalkapallostadion, joten olosuhteiden pitäisi olla liigakunnossa.