Gnistanille Mustapekka Areenan tulipalo heinäkuussa ei ollut lopulta ainakaan pelillinen katastrofi, sillä traagisen tapahtuman jälkeen joukkue on ottanut yhden tasapelin jatkoksi neljä perättäistä voittoa.

Keskiviikkona pelattu – juuri stadionpalon takia siirtynyt – ottelu IFK Mariehamnia vastaan ei ollut Gnistanille helppo, sillä vieraat johtivat aikaisen maalin myötä vielä tauolla. Nopea tasoitus toisen jakson alkuun antoi otteen Gnistanille, mutta vieraat puolustivat tiivisti melkein loppuun saakka.

Mutta vain melkein. 85. minuutilla Joakim Latonen pääsi puskemaan tolpan kautta ratkaisun ja loppunumerot 2-1. Vielä lisäajalla peli oli saada uuden käänteen, kun IFK-toppari Eero-Matti Auvinen eteni vahvasti rangaistusalueelle ja kaatui – tai kaadettiin. Erotuomariston tulkinta oli edellinen ja Auvinen kuittasi varoituksen filmaamisesta.

Gnistan piti voitolla elossa mahdollisuuden noususta jopa vielä kuuden parhaan joukkoon. IFK Mariehamn jakaa edelleen viimeistä edellistä sijaa FC Lahden kanssa.