EIF otti jo kolmannen kerran täyden pistepotin tällä kaudella Gnistanilta. Jostain syystä EIF on Gnistanille ylittämätön este. Toisaalta, EIF:n säilymishaaveet ovat pitkälti elossa ”Kipinän” ansiosta. EIF on kerännyt tällä kaudella 17 pistettä Veikkausliigassa, joista siis yhdeksän Gnistanilta – ja loput kahdeksan kaikilta muilta joukkueilta yhteensä.

EIF aloitti ottelun vahvasti, sillä Salomo Ojala teki johtomaalin jo seitsemännellä minuutilla. EIF:n 2-0 maalin teki Enock Kofi Adu. Roman Eremenko kavensi ensimmäisellä jaksolla, mutta heti toisen jakson alussa nähtiin ottelun viimeinen maali, kun EIF:in Simon Lindholm osui.

Tulos merkitsi Veikkausliigan loppuratkaisulle paljon. EIF nousi voitollaan vain kolmen pisteen päähän IFK Mariehamnista. Vielä herkullisemmaksi tilanteen tekee se, että seuraavassa ottelussa EIF kohtaa nimenomaan IFK Mariehamnin, vieraskentällä. Tämän ottelun panos tulee olemaan massiivinen ja jopa kohtalokas, nimenomaan EIF:in liigahaaveiden kannalta.

Harmillista, että EIF:in sitkeää taistelua sarjapaikasta oli todistamassa alle 1000 katsojaa. Kovalla asenteella pelaava joukkue olisi ansainnut huomattavasti suuremman kiinnostuksen paikalliselta väeltä.

Veikkausliiga jatkuu Mestaruussarjan huippuottelulla Ilves-KuPS jo tiistaina. Samana päivänä pelataan myös Haastajasarjan ottelu AC Oulu – FC Inter.