Suomen alle 21-vuotiaitten maajoukkue haki perjantai-iltana 3-1-vierasvoiton Armeniasta ja jahtaa edelleen tiukasti paikkaa ensi vuoden EM-lopputurnauksessa.

Pikkuhuuhkajat iski Jerevanissa kahdesti jo ensimmäisen 20-minuuttisen aikana Onni Suutarin ja Oiva Jukkolan toimesta. Jukkolan toinen maali tauon jälkeen käytännössä ratkaisi pelin ja Armenian kavennus lisäajalla jäi vain kosmetiikaksi.

– Aikaiset maalit molemmilla puoliajoilla olivat pelin parasta antia. Ne osoittivat, miten hyvin pelaajat onnistuivat henkilökohtaisessa ja kollektiivisessa latautumisessa molempien puoliaikojen alkuun. Pelaajille siitä kymmenen pistettä – eivät tällaiset vieraspelit matkustamisineen aina helppoja ole, päävalmentaja Mika Lehkosuo kehui Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Lohkon muissa otteluissa Sveitsi kärsi yllättäen ensimmäisen tappionsa, kun Albania haki pisteet matkaansa maalein 1-2. Romania kukisti Montenegron niukasti 1-0 ja nousi ohi Sveitsin lohkon kärkeen pisteen erolla. Suomi on tiukasti tuntumassa kahden pisteen päässä Sveitsistä.

Tiistaina Pikkuhuuhkajat isännöi Tampereella Romaniaa ja voitto tuosta ottelusta toisi EM-kisapaikan jo käsinkosketeltavan lähelle.

Karsintalohkojen voittajat ja kolme parasta lohkokakkosta yhdeksästä lohkosta etenevät suoraan Slovakiassa pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Loput kuusi lohkokakkosta pelaavat playoff-kierroksella kolmesta viimeisestä lopputurnauspaikasta.