KuPS vei jännittävien vaiheiden jälkeen Suomen cupin mestaruuden Tampereella pelatussa finaalissa. Inter oli voitossa kiinni vielä kymmenisen minuuttia ennen loppua, mutta KuPS pystyi taas kerran kääntämään pelin lopussa.

Ensimmäinen jakso oli lievää KuPS:in hallintaa, mutta verkko ei heilunut kummassakaan päässä. Inter meni toisen jakson alkupuolella 1-0 johtoon, kun loistavan kauden pelannut Samuli Miettinen teki ison virheen, jonka seurauksena Darren Smith vei turkulaiset kannuun kiinni. Mutta KuPS ei olisi KuPS, jos joukkue ei nousisi lopussa. Välierissä tasoitusmaaliin SJK:ta vastaan tarvittiin seitsemän lisäminuuttia, nyt tasoitus tuli varsinaisen peliajan lopussa. Petteri Pennanen jäi mainiosti pelattavaksi ja Clinton Antwin oivaltava syöttö jätti seuraikonille helpon tehtävän putata pallo sisään.

KuPS teki vielä lisäajalla voittomaalin, mutta tällä kertaa voimansa näyttänyt VAR hylkäsi osuman. Tiukassa ottelussa VAR-tuomioita tarvittiin ja tilanteet korjattiin oikeiksi. Ainakin finaalin perusteella VARin kritisointi tuntuu turhalta, sillä todennäköisesti KuPS:n voittomaaliin johtanut niukkaakin niukempi paitsio olisi mennyt normiolosuhteissa läpi, nyt oikeus voitti.

KuPS ei loppuhetkien hylätystä maalista kuitenkaan häkeltynyt. Joukkue oli huomattavasti aktiivisempi jatko-ottelussa ja ottelun suureksi sankariksi nousi Petteri Pennanen. Kotiin palannut oma kasvatti sijoitti voittomaalin nätisti yläkulmaan kohtuullisen kaukaa. Johtomaalin jälkeen ei Inter pystynyt kovin vaarallisesti uhkaamaan KuPS:n maalia ja lopulta kuopiolaiset juhlivat ansaitusti voittoa ja Antero Nymanin muistopokaalin saamista Kuopioon.

KuPS:lla ei ole juurikaan aikaa juhlia voittoaan. Tai ainakin juhlien täytyy olla maltilliset, sillä jo tiistaina Veikkausliigassa on yksi kauden odotetuimmista peleistä, kun Ilves isännöi Tammelassa tuoretta Suomen cup-mestaria.