Helmarit oli vielä tiistaina EM-karsintalohkon päätöskierroksen alla kiinni suorassa EM-kisapaikassa, mutta korkealle nousseet odotukset rapisivat tylysti alas Bolzanon illassa Italian taottua taululle lukemat 4-0.

Loppunumerot tiistaina eivät jättäneet juuri selittelyille sijaa. Chiara Baccari pamautti Italian johtoon 20. minuutilla ja reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Manuela Giugliano tuplasi johdon.

Helmarien päävalmentaja Marko Saloranta pyrki vaihdoilla kääntämään peliä, mutta kavennuspaikat jäivät vähiin. Kun Michela Cambiaghi vei Italian jo kolmen maalin johtoon reilu vartti ennen täyttä aikaa, peli alkoi olla taputeltu. Viimeiset tyrmäystipat tulivat sitten lopussa Eva Nyströmin ohjattua pallon epäonnisesti omaan maaliin.

Tulos merkitsi samalla sitä, että Helmarit jäivät A-liigan karsintalohkonsa viimeiseksi ja putoavat B-liigaan. EM-unelma ei toki kuollut kertalaukauksella, vaan kisapaikkaa Helmarit pääsevät vielä hakemaan jatkokarsintojen kautta.

Lohkon toisessa ottelussa Norja ja hollanti päätyivät 1-1-tasapeliin ja tulokset merkitsivät sitä, että Italia ja Hollanti nappasivat suorat EM-lopputurnauspaikat.