Copa Américan D-lohko aloitettiin maanantain ja tiistain välisenä yönä. Kolumbia voitti Paraguayn maalein 2-1 Houstonissa pelatussa ottelussa.

Kolumbia teki ottelun ensimmäisen maalin 32. minuutilla, kun Daniel Munoz onnistui maalinteossa. Ennen taukoa Jefferson Lerma tuplasi johdon. Toisella jaksolla Paraguayn Julio Enciso teki 69. minuutilla kavennusmaalin. Ottelun tähdeksi nousi Kolumbian konkari James Rodriguez, joka alusti molemmat Kolumbian osumat.

Toisessa ottelussa Braslilia jäi maalittomaan tasapeliin Costa Rican kanssa. Brasilian viime aikojen otteet ovat herättäneet suurta huolta jalkapallohullussa maassa eikä Copan avausottelu huolta ainakaan vähentänyt. Costa Rica pystyi pitämään Vini jr:n johtaman tähtisikermän maaleitta. Kritiikki tulee olemaan kovaa, joskin avausottelun perusteella liian suuria johtopäätöksiä on vielä turha vetää.

Brasilian ja Costa Rican välinen ottelu pelattiin Los Angelesin liepeillä Inglewoodissa. Väkeä oli paikalla miltei 70.000.