HJK ei pystynyt rakentamaan kunnon kiriä Mestarien liigan karsinnan toisessa ottelussa. Klubi hävisi viikko sitten vieraskentällä 0-3 ja nyt oli tyytyminen 1-1 tasapeliin.

Lopputulemana oli se, että HJK kompastui pitkästä aikaa kilpailun ensimmäiseen aitaan. Varapatruunoita eri lohkovaiheisiin on yhä jäljellä, mutta putoaminen ennakolta huomattavasti heikommaksi arvioitua vastustajaa vastaan on massiivinen pettymys.

Toni Korkeakunnas sai joukkueensa pelaamaan tuloksellisesti erinomaisesti tultuaan valmentajaksi. HJK kuroi Veikkausliigassa olleen takamatkan nopeasti kiinni ja on täysillä mukana mestaruustaistelussa. Osittain tämä on johtunut myös siitä, että muut kärkipään joukkueet – erityisesti KuPS ja VPS – ovat viime aikoina kompastelleet urakalla.

Sen sijaan cup-kilpailut eivät ole olleet menestys. HJK:n taival Suomen cupissa katkesi tappioon EIF:in vieraana ja nyt Mestarien liigan karsinnat jäivät kahteen otteluun. Vastassa ollut liettualainen FK Panevezysia oli kaksikosta, jos ei parempi niin ainakin tehokkaampi. Liettualaiset jatkavat kilpailua yhteismaalein 4-1.

Korkeakunnas oli laittanut avauskokoonpanoon vahvasti uuteen uskoon, mutta tämä ei tuonut toivottuja tehoja. Lee Erwin avasi ottelun maalitilin tekemällä ensimmäisen osumansa Klubi-paidassa, mutta vierailija tasoitti aivan jakson lopussa, jälleen helpohkosti. Puoliajalla HJK teki kolmoisvaihdon, mutta tehoja ei löytynyt tälläkään reagoinnilla.

Eurotaival jatkuu, mutta suurimmassa se on nyt ohi. Tämän kauden Mestarien liigan karsintoja ei tulla kirjaamaan kovin isoin kirjaimin HJK:n Euro-otteluiden historiaan – päinvastoin, lopputulos oli aivan jotain muuta, mitä odotettiin.