Real Madrid on voittanut kauden 2023-2024 Mestarien liigan kaatamalla Borussia Dortmundin lauantaina Lontoon Wembley-stadionilla pelatussa ottelussa maalein 2-0. Molemmat osumat syntyivät ottelun toisella jaksolla.

Samalla jatkui espanjalaisten uskomaton voittoputki Mestarien liigan ja sen edeltäjän Eurooppa Cupin loppuotteluissa. Nyt kyseessä oli jo yhdeksäs perättäien voitettu UCL-finaali. Edellisen kerran Euroopan kuninkuuskisassa Real koki finaalitappion keväällä 1981.

Yhteensä madridilaiset ovat olleet Mestarien liigan tai Eurooppa Cupin loppuottelussa 18 kertaa ja niistä on kasassa 15 mestaruutta. Aivan huikea suoritus!

Dortmund rimpuili, Real osui

Lauantaina Wembley-stadionilla Dortmundin onnistui ensijaksolla luoda joukkueista vaarallisimmat maalipaikat. Kerran saksalaiset osuivat jopa tolppaan, mutta sen lähemmäksi se ei lopulta päässyt – ellei aivan toisen puoliajan lopun paitsiomaalia lasketa.

Real Madrid kaappasi otteen ja lopulta koko ottelun itselleen tauon jälkeen. Maaleista vastasivat Dani Carvajal (74. minuutilla) sekä Vinicius Junior (83.).

Osumien myötä neljä joukkueen pelaajat pääsivät historian kirjoihin. Toni KroosLuka Modric, Carvajal ja Nacho juhlivat jo huikeaa kuudetta Mestarien liigan voittoa.