HJK ei aloittanut Mestarien liigan karsintoja odotetulla tavalla. Klubi matkusti Liettuaan hakemaan voittoa tai vähintään hyvää tulosta, mutta vielä mitä. Liettualainen FK Panevezys takoi 3-0 voittolukemat taululle.

HJK:n kokoonpano oli koko lailla normaali, mutta jostain syystä peli ei kulkenut lainkaan. Avausjakso oli kehnoa pelaamista – asiaa alleviivasi myös se, että vastustaja ei todellakaan ollut kaksinen. Joka tapauksessa tauolle mentiin isäntien 1-0 johdossa.

HJK:n valmennusjohdon reagointi toi piristystä peliin, mutta ei tulokseen. Isäntäjoukkue meni rangaistuspotkusta 2-0 johtoon ja lopulta teki vielä vastahyökkäyksestä loppulukemiksi 3-0.

Lopputulos oli HJK:n kannalta karmea. Lohdutukseksi voidaan sanoa, että liettulaisjoukkue oli tasoltaan sen verran keskinkertainen, ettei jatkohaaveita kannata vielä haudata. Jos liettulaiset pelasivat oman tasonsa ylärajoilla ja HJK alisuoritti – kuten näytti – voi kolmen maalin etumatka olla vielä kirittävissä.

Mutta se vaatii ilman muuta jotain aivan muuta kuin se, mitä tiistaina Liettuassa nähtiin. Otteluparin toinen puoliaika on vielä jäljellä, mutta paljon pitää viikossa tapahtua. Tosin, HJK:n kotimuovilla on ennenkin ihmenousuja nähty eikä yksi sellainen olisi lainkaan mahdottomuus.