Ilves aloitti Euro-ottelunsa erinomaisesti. Joukkue kukisti Tammelassa maineikkaan suurseura Austria Wienin maalein 2-1.

Ilves oli ansaita esityksestään täyden kympin, mutta arvosana 10- aiheutui siitä, että joukkue suotta päästi Austrian tekemään kavennusmaalin viime hetkillä. Valitettavasti tuo takaiskumaali saattaa lopulta koitua ratkaisevaksi, sillä sen kautta Austria pääsee kotikentälle vain yhden maalin takaa-ajoasemassa.

Voitto ei tullut helpolla, sillä avausjaksoa vei Austria. Otso Virtasen pari loistotorjuntaa pitivät Ilveksen hengissä. Yksi näistä torjunnoista oli sikäli kohtalokas, että Virtanen loukkaantui  ja Ilves joutui vaihtamaan maalin suulle Ville Sepän.

Toisella jaksolla Ilveksen kärjet pääsivät maalin makuun. Hirmuisessa iskussa oleva Santeri Haarala vei Ilveksen 1-0 johtoon ja vain kaksi minuuttia ennen ottelun loppua Roope Riski teki kokemuksella 2-0. Harmillisesti Austria Wien kavensi viime hetkillä lopputulokseksi 2-1 kotijoukkueelle.

Ilves oli erinomainen ja tasapainoinen. Mikäli joukkue pystyy pelaamaan samoin vieraskentällä, jopa jatkopaikka on mahdollinen. Joka tapauksessa voitto – ja sen tuomat kolme pistettä maapisteisiin – voi olla todella tärkeä asia suomalaiselle jalkapallolle.

Yli 7000 katsojaa oli paikan päällä luomassa tunnelmaa ja kannustamassa Ilveksen voittoon.