Konferenssiliigan karsinnoissa suomalaisjoukkueista toinen eteni jatkoon, toinen ei. HJK nappasi makoisan jatkopaikan Montenegrosta, Ilves taas jäi lopulta katsomaan Djurgårdenin selkää Tukholmassa.

Ilves taisteli erinomaisesti ruotsalaista huippujoukkuetta vastaan aina tauon kynnykselle. Djurgården meni ottelussa johtoon, mutta Roope Riski tasoitti. Kylmä suihku tuli juuri ennen taukoa, kun tukholmalaiset menivät ottelussa johtoon.

Toisella jaksolla Djurgården teki lukemiksi 3-1. Nämä jäivät myös loppuluvuiksi ja Djurgården jatkaa. Ilveksen saldo oli kuitenkin positiivinen, sillä Austria Wienin pudottaminen oli kova saavutus uutta rakentavalle joukkueelle. Myös tasapeli Djurgårdenia vastaan kotona oli hyvä suoritus. Vastus oli kuitenkin vielä tällä kertaa liian kova – Miro Tenho ja Rasmus Schüller Huuhkaja-pelaajista jatkavat lohkopaikan tavoittelua.

HJK lähti Montenegroon FK Decicin vieraaksi 1-0 johtoasemasta. Decic tasoitti otteluparin ensimmäisellä jaksolla, mutta Luke Plange teki todella tärkeän maalin iskemällä lukemiksi 1-1. Aivan ottelun loppuhetkillä Decic teki varsinaisen peliajan voittomaalin 2-1, joten mentiin jatko-otteluun.

Jatko-ottelu oli maaliton, joten jatkopaikka ratkaistiin pilkuilla. Niissä HJK oli mainion maalivahtinsa Thijmen Nijhuisin johdolla parempi, joten HJK:n lohkopaikkatavoite jäi eloon. Tasaisessa otteluparissa Klubi näytti vahvaa luonnetta – rajusti kauden aikana uusiutunut joukkue on selvästi hitsautumassa yhteen ja se tietää hyvää euro-otteluja varten, mutta vähemmän hyvää vastustajille taistelussa Suomen mestaruudesta.