Jos esimerkiksi oikeuksien haltijan studiota ja selostusta kuunteli, voisi kuvitella, että Itävalta on juuri voittanut Euroopan mestaruuden ja Ralf Rangnick on valittu maailman parhaaksi valmentajaksi. Näin oli ennen ottelua, ottelun aikana ja ottelun jälkeen. Tosiasia on kuitenkin se, että Rangnick ja Itävalta lähtevät kotimatkalle.

Sen sijaan Turkki jatkaa kisoja. Valmentaja Vincenzo Montella on virittänyt Turkin aivan loistavaan iskuun niin henkisesti kuin fyysisesti. Kukaan ei ole kiinnittänyt huomiota siihen, että Turkki ensinnäkin pääsi kisoihin, pääsi jatkopeleihin ja nyt meni kahdeksan parhaan joukkoon. Etenkin neljännesvälierän ensimmäinen jakso oli Turkilta erinomaisen järkevää peliä, jolla hyydytettiin Itävallan vahvuudet.

Toisella jaksolla Turkinkin bensa alkoi loppua. Lisäksi näkyi, että joukkueen sielu, keskikentän tähtipelaaja Hakan Calhanoglu puuttui pelikiellon vuoksi ja se näkyi pallon pitämisessä. Itävalta tuli rohkeasti toisella jaksolla, sai kavennuksen ja lähes tasoituksenkin. Vain maalivahti Mert Günokin viimeisten sekuntien loistava torjunta esti jatko-ottelun.

Turkin suurin sankari oli kuitenkin toppari Merih Demiral (kuvassa oikealla). Hän teki kulmapotkusta heti ottelun alussa 1-0 ja toisella jaksolla jälleen kulmasta 2-0. Kavennuksen laukoi Itävallan Michael Gregoritsch.

Turkki kohtaa seuraavaksi puolivälierissä Hollannin.