Slovakia laittoi yhden EM-lopputurnauksen suurimmista suosikeista eli Englannin todella tiukalle, mutta taipui lopulta hurjan taistelun jälkeen jatko-ottelussa maalein 1-2.

Ivan Schranz oli vienyt Slovakian johtoon ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Toisella jaksolla nähtiin brittien valtava vyöry, mutta Phil Fodenin paitsiomaalia ja tolppaa lähemmäksi Englanti ei osumaa päässyt.

Ei päässyt, kunnes pelikello näytti lukemaa 90+5 minuuttia. Seurasi kulmapotku, jonka päätteeksi Jude Bellingham (kuvassa vasemmalla) osui huikealla saksipotkulla. Englanti oli pelastunut kuilun partaalta jatko-otteluun.

Heti jatko-ottelun ensimmäisellä minuutilla tuli brittikapteeni Harry Kanen (kuvassa oikealla) tähtihetki. Pallo pomppi sattumanvaraisesti englantilaisten epäonnistuneen vedon jäljiltä Kanelle, joka puski britit 2-1 johtoon.

Puolustustaisteluun väsyneet slovakit eivät enää onnistuneet kääntämään ottelua, joten Englanti jatkaa puolivälieriin. Siellä vastaan tulee ensi viikon lauantaina Sveitsi.