Espanja lähti puolivälieräotteluun Georgiaa vastaan suurena ennakkosuosikkina, olihan joukkue EM-turnauksen ainoana maana voittanut kaikki kolme alkulohkon peliään.

Tähtisikermä painoi vahvasti alusta alkaen, mutta Georgia kesti. Nopeasta vastaiskusta altavastaaja siirtyi yllättäen jopa johtoon, kun Robin Le Normand ohjasi laidalta tuleen keskityspallon epäonnekseen omaan maaliin.

Rodri tasoitti puntit vielä ennen taukovihellystä. Espanja jatkoi painostamista toisellakin puoliajalla ja tulosta alkoi syntyä enenemässä määrin. Ensin Fabian Ruiz hyödynsi nuorisotähti Lamine Yamalin huikean tarkan keskityksen johtomaalin arvoisesti.

Vartti ennen täyttä aikaa Nico Williams laukoi upean yksilösuorituksen päätteeksi Espanjan jo kahden osuman karkumatkalla. Vaihdosta tullut Dani Olmo sivalsi tarkan sijoituksen vasempaan alakulmaan loppulukemiksi 4-1.

Espanja teki ottelussa EM-historiaa. Koskaan aiemmin kamppailun avausmaalin päästänyt joukkue ei ole voittanut EM-ottelua kolmen maalin erolla.

Espanja jatkaa puolivälieriin, jossa se kohtaa perjantaina isäntämaa Saksan huippupelissä.