Espanja on pelannut jalkapallon EM-turnauksen näyttävintä jalkapalloa. Se onkin saavuttanut turnauksessa finaalipaikan voitettuaan Ranskan välieräottelussa maalein 2-1.

Espanjan päävalmentajan Luis de la Fuenten (kuvassa oikealla) keinot tuottavat tulosta. Espanjalla riittää mielikuvitusta hyökkäyspelissään, eikä tehottomuudesta ole tietoakaan.

– Täytyy uskoa taktiikkaasi. Täytyy saada joukkue pelaamaan. Tässä joukkueessa on hyvin erilaisia pelaajia. Tunnemme pelaajat niin hyvin ja pystymme peluuttamaan heitä eri tavoin. Tämä on jalkapallon idea. Miten vahvuuksia hyödynnetään. Pystymme pelaamaan erinomaista jalkapalloa, de la Fuente sanoi Ranska-ottelun jälkeen.

Samalla de la Fuente korosti, että yksilötaitoa ja pelaajien työmoraalia on Espanjalla valtavasti.

– Minulla on paljon uskoa tähän joukkueeseen. Yksilötaidon osalta pelaajani ovat fantastisia, mutta he pelaavat kollektiivisesti ja heillä on valtava työmoraali. He haluavat parantaa koko ajan. Olen ylpeä, että saan tehdä töitä heidän kanssaan.

Espanja on kaatanut EM-kisojen pudotuspeleissä jo Ranskan ja Saksan. Finaalissa vastustajaksi tulee Englanti tai Hollanti.

– Kaksi erilaista joukkuetta oli vastassa. Siksi molemmat voitot saavat minulta suurta arvoa, koska näitä joukkueita vastaan oli pelattava eri lailla. Seuraava peli on taas erilainen. Tuli vastaan Englanti tai Hollanti. Täytyy jatkaa vielä oppimisprosessia. Parannettavaa on vielä, de la Fuente sanoi.

>> Katso EM-kisojen jatkokaavio, otteluparit ja aikataulut linkin takaa! <<