Kaksi EM-kisojen ennakkosuosikkia, Englanti ja Saksa, pelasivat valmistavat maaottelut EM-turnauksen alla. Englanti esiintyi kotikentällään voitokkaasti, sillä joukkue kaatoi Bosnia-Hertzegovinan maalein 3-0. Kotikisoja varten valmistautunut Saksa sen sijaan jäi maalittomaan tasapeliin Ukrainan kanssa.

Englanti ja Bosnia olivat vielä puoliajalla tasatilanteessa, mutta toisella jaksolla Englanti meni menojaan. Avausmaalin teki Cole Palmer (kuvassa) 60. minuutilla rangaistuspotkusta. Trent Alexander-Arnold kasvatti lukemiksi 2-0 85. minuutilla ja kapteeni Harry Kane sinetöi 3-0 voittolukemat neljä minuuttia myöhemmin.

Saksa kohtasi omassa ottelussaan Ukrainan Nürnbergissa. Ottelussa ei nähty maaleja, joten Saksan peli meni hieman alle odotusten. Paikkoja oli runsaasti ja hallinta selvää, mutta tehoja ei löytynyt.

Suomen perjantainen vastustaja Skotlanti pelasi Gibraltaria vastaan vieraskentällä. Ensimmäisellä jaksolla ei maaleja nähty, mutta toisella skotit iskivät kahdesti. Ensin Ryan Christie teki osuman ja toisesta maalista vastasi Che Adams viisi minuuttia ennen loppua.

Kroatia kukisti omassa ottelussaan Pohjois-Makedonian lukemin 3-0. Albania oli puolestaan Liechtensteinia vahvempi samoin lukemin.

EM-kisat alkavat Saksassa 14. kesäkuuta.