Bundesliigassa karsintoihin joutunut Bochum oli kuilun partaalla. Joukkue kohtasi karsintaotteluparissa Fortuna Düsseldorfin ja hävisi ensimmäisen ottelun lukemin 0-3 kotonaan. Maanantaina joukkueet kohtasivat Düsseldorfissa ja pelin piti olla paraatimarssi Fortunan nousulle.

Toisin kävi. Bochum teki ottelun avausmaalin ensimmäisellä jaksolla, kun Philipp Hofmann (kuvassa) osui. Toisella jaksolla Hofmann iski uudestaan ja hiljakseen pelko alkoi hiipiä kotijoukkueen kannattajiin. Eikä syyttä, sillä Kevin Stöger teki vielä kolmannen maalin vierasjoukkueelle.

Enempää osumia ei ottelussa nähty varsinaisella peliajalla eikä jatkoajalla. Paikka ensi kauden Bundesliigassa haettiin pilkuilta ja niissä Bochum oli parempi. Fortunalle pettymys oli ymmärrettävästi karmea – Bochum sen sijaan väisti luodin ja jatkaa suurempien kiusaamista korkeimmalla sarjatasolla myös ensi kaudella.